Γέμισε χρώματα και παιδικές φωνές το Πάρκο της Λυσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Γέμισε χρώματα και παιδικές φωνές το Πάρκο της Λυσίου

Δράση καλλωπισμού και καθαρισμού στο Παρκάκι της οδού Λυσίου, στο τετράγωνο του Παλιού Τέρματος, πραγματοποίησαν την Κυριακή που μας πέρασε, τα μέλη της Ομάδας «Γείτονες Γαλατσίου» σε συνεργασία με την Ομάδα «Οι Νέοι Μπορούν να Αλλάξουν τον Κόσμο» και γι’αυτό απηύθυναν και ανοικτό κάλεσμα σε όποιον ήθελε να βοηθήσει στην πρωτοβουλία τους αυτή.

Στόχος της δράσης ήταν να βάψουν, να καθαρίσουν και πάνω απ’όλα να διασκεδάσουν με τα παιδιά και τις παρέες τους, προσφέροντας παράλληλα κάτι για τις ανάγκες των ωφελουμένων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γαλατσίου. Ο συντονισμός και η οργάνωση της δράσης ήταν γυναικεία υπόθεση καθώς από την Ομάδα Νέων υπεύθυνη ήταν η Μερβα Μαάνιαν ενώ από τους «Γείτονες» η πρόεδρός τους Άντα Μονογυιού.

Έτσι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής μέλη και φίλοι των «Γειτόνων», συμμαθητές και δημότες της πόλης μας συναντήθηκαν στο παρκάκι της Λυσίου και, αφού ανακάτεψαν τα χρώματα και πήραν στα χέρια τους τα πινέλα και τα ρολάκια, για τα οποία φρόντισε ο Δήμος Γαλατσίου, ανέλαβαν καλλιτεχνική δράση! Παράλληλα με το βάψιμο και τη ζωγραφική έγινε και καθαρισμός του χώρου από μεγάλα σκουπίδια αλλά και γόπες τσιγάρων.

Στο τέλος της δράσης, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν από ένα δίπλωμα συμμετοχής κι ένα ενημερωτικό έντυπο σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος με απλές κινήσεις και ενέργειες καθημερινές να γίνει αυτό που ονομάζουμε «ενεργός πολίτης» καθώς και σε ποιά τηλέφωνα μπορεί να απευθυνθεί στον Δήμο Γαλατσίου για κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η γειτονιά του.

 

«Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο για την προμήθεια των χρωμάτων και των πινέλων καθώς και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιάννη Κορρέ που στήριξε με την παρουσία του τη δράση μας. Ανυπομονούμε να ξανασυναντηθούμε και να ομορφύνουμε και κάποιο άλλο σημείο της πόλη μας και να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας. Μείνετε συντονισμένοι αλλά πάνω απ’όλα μείνετε ενεργοί γιατί μόνον έτσι και μόνον όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε την πόλη που ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας» δήλωσαν τα μέλη των «Γειτόνων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή